Over ons

Peer Academy - learning in connection

boardBij de Peer Academy leer je als ondernemer en/of professional te werken en ondernemen in de netwerksamenleving, Economy4.0. Economy4.0 staat voor de 4e industriële revolutie van robotisering en Internet of Things. Dit betekent dat de inhoud van het werk sterk verandert en steeds meer geautomatiseerd zal zijn. Veel beroepen verdwijnen, maar er verschijnen ook nieuwe beroepen. Veel bedrijven beleven Kodak-momentjes, omdat ze ingehaald worden door een disruptieve concurrent. Wat kun je hiertegen doen? Hoe kun je voorbereid zijn op Economy4.0 en je business zeker stellen? Maar ook: wat vraagt het van je ondernemersvaardigheden om in deze economie je bedrijf te runnen?

Vierde revolutie
Door digitalisering en nieuwe (productie)technologieën gaan de economieën van veel landen meer veranderen dan de afgelopen dertig jaar. Dat geldt ook voor Nederland. De optelsom en integratie van deze ontwikkelingen in ons leven en werken kunnen worden samengevat onder de noemer economie 4.0, de vierde revolutionaire ontwikkeling in de geschiedenis van de wereldeconomie. Het Internet of Things, ook wel afgekort als IoT, is een recente technologische ontwikkeling waarmee steeds meer voorwerpen digitaal via het internet met elkaar worden verbonden. Het gaat daarbij om een breed scala aan voorwerpen zoals producten, apparaten, machines en systemen.

Explosieve economische groei
Kantoren, fabrieken en huishoudens worden slimmer en efficiënter. McKinsey & Company verwacht dat het IoT rond 2025 tussen de 4 biljoen en 11 biljoen dollar wereldwijd aan waarde zal toevoegen. Ruw gezegd gaat het daarbij om 3 – 10% van het BBP van de wereldeconomie.
IoT staat nog in de kinderschoenen bij bedrijven. Bestaande bedrijven krijgen de komende tien jaar meer dan ooit te maken met startups die wereldwijd hun marktpositie zullen bedreigen. Grote bedrijven beginnen naast hun organisatie met een startup (kannibaal genoemd) die de eigen organisatie kan beconcurreren. Beter een eigen startup onder de holding, dan een externe startup die de winsten van het bedrijf laat verdwijnen.

Netwerksamenleving
In de netwerksamenleving is het noodzakelijk om verbonden te zijn met je omgeving. Online, maar ook met andere partijen in je vakgebied of keten.  Als ondernemer vraagt het van je dat je kansen ziet en creëert, waarde toevoegt, kennis deelt, samenwerkingen aangaat en een win-win. Een goed onderhouden van een relevant netwerk is hierbij onontbeerlijk.

Kennis delen, netwerk inzetten, netwerk onderhouden/waarde toevoegen, kansen zien en creëren.

Overleven
Om te ‘overleven’ in de wereld van economie 4.0 moeten ondernemers, ongeacht de aard van hun ondernemingsactiviteiten, in hun business model rekening houden met een internetstrategie, maar ook hoe zij in verbinding staan met hun klanten, partners en omgeving.

Pijlers

Het aanbod richt zich op drie pijlers: de netwerksamenleving en Economy 4.0 (macro), de organisatie/onderneming van de professional (meso) en de persoonlijke ontwikkeling van de professional zelf (intern).

Aanbod

overonsDe Peer Academy biedt het volgende aan:

Business Circles4.0
In verschillende plaatsen in het land zijn Business Circles4.0. Dit zijn leercirkels voor en door ondernemers, waar ze samen leren onder begeleiding van een facilitator. Vragen die hier besproken worden zijn vragen over persoonlijke ontwikkeling, het runnen van je bedrijf en hoe jouw bedrijf zich verhoudt tot de netwerksamenleving en Economy4.0. Je brengt je vraag in en helpt anderen met hun vragen. Je gaat altijd weg met óf een verduidelijkte leervraag óf praktische handvatten om verder te gaan. Door meerdere keren deel te nemen aan de Business Circles4.0, kun je je verder ontwikkelen. Je betaalt voor de Business Circles4.0 met een kleine jaarlijkse bijdrage en met sociaal kapitaal: je eigen kennis. De Business Circles4.0 worden begeleid door een facilitator uit jouw regio.

Online theorie
De relevante theorie wordt gratis via de website aangeboden. Deze theorie is de basis voor de trainingen. Dit is nog in ontwikkeling en zal in het najaar van 2016 uitgerold worden.

Trainingen

De trainingen van de Peer Academy vallen binnen de hiervoor genoemde drie pijlers: de netwerksamenleving, de onderneming van de professional en de persoonlijke ontwikkeling van de professional zelf. De trainingen zijn modulair van opzet en bestaan uit maximaal twee dagdelen, zodat je altijd kunt kiezen welke je nodig hebt en waar je in stapt. In de trainingen ligt de nadruk op het toepassen van de theorie, uitwisseling en oefenen.

Het team

Sandra Barth_kleinSandra Barth is initiator van de Peer Academy. Zij wilde naast het faciliteren van ontmoetingen in de nieuwe economie in haar Seats2meet-locatie ondernemers ook handvatten bieden om in de Economy4.0 en de netwerksamenleving te ondernemen.
Charlotte DuzongCharlotte Duzong is verantwoordelijk voor de marketing van Peer Academy. Zij promoot events en trainingen vanuit haar bedrijf Genovia.
”Yvonne HogtYvonne Hogt is partner in de Peer Academy en daarnaast werkzaam als facilitator, adviseur en programmamanager. Ze beweegt zich in de wereld van de circulaire economie en bouwt daarin aan netwerken van inclusief werknemer- en ondernemerschap.

Op de pagina trainers vind je de trainers en facilitators van de Peer Academy.