post

Verder nog vragen?

Verder nog vragen?

Voor deze blog had ik meerdere titels. Allemaal over het belang van vragen stellen. Allemaal met een ander doel en vanuit een ander perspectief. En toch roep ik al jaren; stel vragen, onderzoek, probeer, experimenteer. En daarbij maak ik geen onderscheid tussen mijn drie puberkinderen, collega’s bij Peer! of mede ondernemers. Natuurlijk niet. Vragen is voor mij vanzelfsprekend. Daar veer ik van op.

Iets anders in het vizier
Zo ook afgelopen week tijdens verschillende gesprekken in den lande. Op maandag in Rotterdam met vakgenoten over de vraag achter de coachvraag. Op dinsdag met een groep studenten van de Haagse Hogeschool die mij en mijn business partner mochten bevragen over ons project in circulaire en inclusieve economie. En later met een ondernemer die met zijn concept nog volop in ontwikkeling is en door mijn vragen net weer iets anders in het vizier kreeg.

Verrassingen
Natuurlijk gaat vragen vooral over luisteren. Welke vraag zit er achter de vraag? Welke wens leeft er echt en welke actie hoort daar nu bij? Die week sloot ik dan ook af met een telefoontje wat na een eerste introductie een hele andere wending nam. Een mooie weliswaar. Tja, dat ondernemerschap zit vol verrassingen. En daar geniet ik van. Van vragen stellen en af en toe een antwoord geven, krijg ik energie. En het mooie; het geeft steeds weer mogelijkheden.

Peers ontmoeten
Is het daarom dat bijvoorbeeld Cees Hogendijk met Appreciative Inquiry de kunst van het vragen op de kaart zet. Of dat het FD start met FD Young Circles, waar peers elkaar ontmoeten en met elkaar bespreken hoe Nederland een gezond groeipad kan vinden en behouden. Zo’n Circle hebben wij gelukkig ook in Amersfoort. We noemen het Business Circles 4.0 , omdat je hier jouw vragen stelt die er morgen al toe doen. Aan ondernemende mensen die vooruit kijken.

Echte veranderstappen
En ik zou nog bijna Jan Terlouw vergeten, die vertelde over de waan van de dag die steeds de echte veranderstappen te snel af is. Je gunt jezelf toch ook de tijd en het moment om hiermee aan de slag te gaan?

Donderdag 8 december – Business Circles 4.0 – Peer! Amersfoort Noord. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *